Bykultur.dk
Arrangementer Nyheder

02-06-2022: Byens historie set fra Vandtårnet på Randersvej. Rundvisning og foredrag.

Kære medlemmer i Foreningen for Bykultur,

Vi har nu fornøjelsen af at kunne invitere til et spændende besøg og foredrag i Vandtårnet på Randersvej, torsdag den 2. juni 2022, kl. 15-17.

Foreningen har været så heldig at få en aftale med vores stadsarkivar Søren Bitsch, som vil fortælle historien om vandtårnet og området omkring.

Søren vil i sit indlæg tage udgangspunkt i følgende tema:

”Byens historie set fra Vandtårnet”

Fra luften er de store træk i byens struktur klart aflæselige. Det er synligt, hvad der engang er planlagt, og hvad der opstået mere spontant.
Mod øst ligger Vorrevangen og Riisvangen, de to store bykvarterer, der lå på tegnebrættet i 1930’erne, men først for alvor blev udbygget efter krigen i 1940’erne og 1950’erne.
Mod nord ligger de gamle landsbyer Skejby, Brendstrup og Lisbjerg og længere mod nordvest Hasle og Tilst. Rundt omkring er opstået industrikvarterer. Midt i det hele står ”Vandtårnet”. Engang udelukkende navnet på det vartegn af et vandtårn, der blev opført på Christiansbjerg i 1907-08 efter tegninger af arkitekt Charles Wissing på jord, som Aarhus Kommune i 1906 købte fra gården Højvang. I dag er det også navnet på et letbanestop, der tænkes at være omdrejningspunkt på en af Aarhus’ fremtidige vækstakser.

TID: Torsdag d. 2. juni, kl. 15 – 17.
STED: Vandtårnet på Randersvej 137A, 8200 Aarhus N.

Det er Århus Akademi, som ejer vandtårnet, og vi samles til foredraget i et undervisningslokale helt på toppen. Bemærk at der ikke er elevator eller andre hjælpemidler til rådighed for opstigningen.

Der er begrænset deltagerantal, så tilmelding foregår efter ”først til mølle-princippet” og senest fredag den 27. maj – som sædvanlig med mail til events@bykultur.dk

Hvis man bliver forhindret, bedes afbud sendt til samme mailadresse.

Vi ser frem til en spændende eftermiddag.

De bedste hilsner
Foreningen for Bykultur i Aarhus.

Til arrangementer i Foreningen for Bykultur i Aarhus kan der blive taget billeder som efterfølgende kan blive benyttet på websiden, i nyhedsbreve eller andet materiale i foreningens virke.

Indlæg der måske kunne interessere dig

Artikler forud for Debatmøde om Bykvalitet og Arkitektur i Aarhus den 20. maj på DOKK1

Phillip Fangel

121 trin til et overblik over byens udvikling og historie

Einar Rud Pedersen

31-03-2022: Generalforsamling på Toldkammeret den 31. marts 2022- indbydelse

Einar Rud Pedersen

Skriv en kommentar