Bykultur.dk
Byudvikling/bevaring Nyheder

Nørre Allé under forvandling del 2/2

[easy-media med=”367″ size=”664,300″]

Fortsættelse af indlægget om Nørre Allés fysiske transformation. Læs første del her.

Hjørnet Ny Munkegade 2

Entreprenør- og projektselskabet KPC med base i Herning har stået for opførelsen af en række markante erhvervsdomiciler i Skejby op gennem 00’erne. De er også projektmagerne bag Aarhus’ seneste højhus det sortklædte Aarhus City Tower, og de har endnu engang kontraheret med deres faste arkitektpartner Arkitema Architects i nedrivningen og nyopførelsen af Ny Munkegade 2.

Hvad status er på den politiske byggesagsbehandling fremgår ikke tydeligt, men i den seneste indstilling fra september 2013 bemærkede Teknisk Udvalg:

…at der i byggetilladelsen fastsættes vilkår om, at indbliksgenerne mindskes, at opholdsarealet begrønnes, og at der opsættes værn, så man ikke fra opholdsarealet kan kigge ned på naboejendommene. I det konkrete tilfælde finder udvalget, at det er en god mulighed at placere en dagligvarebutik i stueetagen.

Billeder

[easymedia-gallery med=”371″ align=”left”]

Links

Sag #3 i Teknisk Udvalg, d. 23. september 2013
– KPC
Arkitema Architects

Nørre Allé 24-28


Vis stort kort

I august 2013 begyndte nedrivningen af Nørre Allé 24-28, hvor der tidligere lå tre ejendomme med møbelbutikken Laursen Møbler som sidste lejer i stueetagen på tværs af de tre to-etagers bygninger. Ejeren, Eriksen Development A/S, ønskede at opføre en ny fem etager høj bygning i grå mursten, hvor den norske discountsupermarkedskæde Rema 1000 i næste måned åbner sin tredje butik i postnummer 8000 inden for tre år, og med 16 ungdomsboliger i de øvre, fire etager. Byrådets godkendelse af projektet. Eriksen Arkitekter har tegnet den nye fem etager høje bygning i grå mursten og med kobber som facadegreb ved stueetagen, tagrender, vinduesrammer og baldakin.

Der kan ikke herske tvivl om at den nye bygning er en tiltrængt byfornyelse i forhold til de tre, lavere ejendomme og en velfungerende fortætning af Nørre Allé opført i gode materialer.

Billeder

[easymedia-gallery med=”362″]

Links

Eriksen Arkitekter

Nørre Allé 78

Et sidste projekt, der skal nævnes, er byrådets afslag sidste år om nedrivning og opførelse af en ny fire etagersbygning på adressen Nørre Allé 78 på hjørnet mod Lollandsgade. Q-Construction, nu ejet af Høgh & Rousing, samt arkitekterne i Hune & Elkjær stod bag projektet, der ikke kunne få opbakning i byrådet til realisering efter at have været sendt i behandling i Teknisk Udvalg.

Bygningen fremstod på baggrund af det udleverede billedmateriale som en bygning med grove træk, der ikke harmonerede med Nørre Allés eksisterende bygningsmasse, hvorfor det kan argumenteres, at byrådet trådte i karakter og med ret fik forhindret opførelsen af denne bygning.

Billeder

[easymedia-gallery med=”360″]

Links

Byrådssag #21 med bilag, d. 6. november 2013
Hune & Elkjær
Q-Construction

Indlæg der måske kunne interessere dig

Farveatlas skal restaurere Strandparkens oprindelige facader

Asbjørn Skødt

Historien om Stenhuset ved Hørhavegården

admin

Højhus foreslået i Ridderstræde

Asbjørn Skødt

Skriv en kommentar