Bykultur.dk
Arrangementer Nyheder

Fra foreningens Nytårskur 2018

Der var flot fremmøde til Foreningen for Bykulturs Nytårskur i det gamle Elværk i Aabyhøj, hvor Imponerende 92 deltagere hørte interessante indlæg af, arkitekt m. a. a. Jan W. Hansen om byudvikling i Aarhus igennem tiden samt ikke mindst omdannelsen af Gellerup.

 

 

 

 

Aftenen startede dog med præsentation af Foreningens formand, arkitekt m.a.a. Bruno Viuf Larsen, der orienterede om foreningens aktiviteter i det forgangene år.

Formanden for Kulturmiljørådet i Aarhus Kommune arkitekt m. a. a. Mette Viuf Larsen orienterede derefter om rådets arbejde og så frem til et godt samarbejde med den nye rådmand, Bünyamin Simsek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Endelig berettede Einar Rud Petersen om foreningen sussefulde tiltag Bykulturprisen, Årets Bernhardt. Prisen som i 2017 gik til Stationsgadekvarteret i Risskov efter et meget tæt opløb med Sydhavnskvarteret. Prisen uddeles igen Valdemarsdag 2018 efter indstilling og afstemning i Stiften.

Til Nytårskuren blev det også afsløret, hvilke kommende arrangementer Foreningen for Bykultur har i støbeskeen for 2018.

Som det første kan foreningens medlemmer se frem til Landsbymøde på DOKK1 tirsdag, den 13. marts 2018. Et arrangement der er tænkt som en opfølgning på de seneste års 4 Landsbyture. Foruden en udstilling om selve Landsbyturene vil arrangementet bl.a. byde på et indlæg om ”Kommuneplan 2017 og landsbyernes rolle i byudviklingen” ved Kommuneplanchef Niels-Peter Mohr

Foråret vil også byde på en guidet tur i Gellerup med projektchef Ole Bech Jensen, Brabrand Boligforening og efterfølgende frokost i Bazar Vest.

Af tilbagevendende begivenheder kan nævnes foreningens generalforsamling i april måned, samt endnu en omgang af Årets Bernhardt. Ligesom i 2017 vil det igen i år være muligt at indstille kandidater til bykulturprisen i løbet af maj måned. Vinderen findes ved en efterfølgende afstemning og prisen vil blive overrakt på Valdemarsdag fredag, den 15. juni.

 

Foreningen for Bykultur takker for et godt fremmøde. Vi glæder os til at mødes til årets kommende arrangementer.

Indlæg der måske kunne interessere dig

Nytårskuren 2019/2020: Husk at melde dig til

Phillip Fangel

Nytårskur 2023 – med besøg af Stadsarkitekten

admin

Nytårskuren 2019-2020 samlede godt 65 medlemmer i Åbyhøj

Phillip Fangel

Skriv en kommentar