Bykultur.dk
Arrangementer Artikler og debat Nyheder

Elværket Åbyhøj får overrakt “Årets Bernhardt”

Fejring med taler, sang, øl, vand og pølser – og godt humør!

En festlig dag på Elværket i Åbyhøj, hvor Årets Bernhardt blev overrakt, og hvor mange var mødt op for at hylde vinderen og den gode sag, bevaring og transformation af bygninger i Aarhus Kommune. Tillykke til Elværket Åbyhøj, og endvidere også til Stengården i Todbjerg og Njord på Sydhavnen for henholdsvis 2. og 3. pladsen.

Som medlem af foreningen for Bykultur kan du være med til at skabe politisk fokus på bevaring af byens historie og folkelig opbakning til at flere bygninger bevares og giver noget tilbage til byen.

I forbindelse med prisoverrækkelsen fejrer vi transformationen af Åbyhøj Elværk til et forsamlingshus – og ikke mindst fejrer vi alle de frivillige og ildsjæle, som varetager driften til glæde for lokalsamfundet og alle vi andre, som glæder os over den fine bygning. Det blev en rigtig god dag og nedenfor nogle billeder og lidt om talerne og selve arrangementet.
Der kan læses mere i artiklen på Stiften via dette link:
https://stiften.dk/artikel/h%C3%A6derspris-til-kulturhus-s%C3%A5-kom-bernhards-b%C3%A6nk-til-%C3%A5byh%C3%B8j

Susanne Aagaard fra Foreningen for Bykultur byder velkommen og begrunder valget af Elværket Åbyhøj som årets vinder. Til venstre Marie Pilegaard fra Foreningen for Bykultur og til højre formanden for Elværket Åbyhøj, Thorkild Ibsen, som også begge var blandt talerne.
…lykønskede også Elværket Åbyhøj og alle ildsjælene bag værket med prisen. Rådmanden gjorde i sin tale opmærksom på betydningen af en politik for “Bykvalitet og Arkitektur”, og at vi generelt bliver bedre til at udnytte og transformere gamle bygninger til en ny anvendelse.

 

En veloplagt rådmand Steen Stavnsbo…
Formanden for Bykultur Einar Rud Pedersen overrækker sammen med Susanne Aagaard førstepræmien til Elværket Åbyhøjs formand Thorkild Ibsen. Præmien er en “Aarhus bænk” med en plakette af Bernhardt Jensen.

 

Kirsten Hansen fra Elværket Åbyhøjs bestyrelse havde som barn leget i skrotbunkerne ved Elværket og meldte sig i 2016 som frivillig i arbejdet med opbygning af kulturhuset.

              

Anden præmien i Årets Bernhardt gik til Stengården i Todbjerg. Ejeren Peter Boller, som ses her til venstre, gjorde i sin tale opmærksom på, at det afgørende for bevaring af de gamle og historiske bygninger er,  at de anvendtes og holdes i live. Tredje præmien gik til Njord Gin Destilleri på Sydhavnen, men de havde ikke mulighed for at deltage, da der samtidig var et arrangement på havnen.
Se omtalen af de tre finalister i Stiften eller i særskilte artikler på Foreningen for bykulturs hjemmeside eller Facebookside

 God stemning og godt humør – og servering af “Stadion Platten” med øl og pølser- så kan det vist ikke blive bedre?

Tak for en dejlig eftermiddag til de mange frivillige fra Åbyhøj samt medlemmer fra Foreningen for Bykultur.

 

Kurt Dam Jensen fra Elværket Åbyhøjs bestyrelse afprøvede straks bænken og var tilfreds…

– Foreningen for Bykultur i Aarhus

Indlæg der måske kunne interessere dig

Godt landsbymiljø smitter af på huspriserne

Jonas Heidemann Jensen

Fortsat stor interesse for “det gode bymiljø” – Årets Bernhardt 2018

Jonas Heidemann Jensen

Se billederne fra “Årets Bernhardt”-festlighederne i Spørring

Phillip Fangel

Skriv en kommentar