Bykultur.dk
Byudvikling/bevaring Nyheder Presse

Aarhus hylder god arkitektur

Vanen tro hylder og præmierer Aarhus Kommune smukke, vedkommende og gode eksempler på byggeri

–  NB: denne artikel er også udsendt særskilt i mail til medlemmer og modtagere af Nyhedsbrev 

Præmieringen afholdes normalt på Arkitekturens Dag, som er den første mandag i oktober. I år tog vi forskud ved at afholde fejringen og overrækkelsen tirsdag d. 27. september 2022 kl. 15 i Byrådssalen. Det overordnede tema for dette års udvælgelse er – på linje med Arkitektforeningens tema for Arkitekturens Dag – ’stedsans’.

Rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang, overrakte således præmier til bygherrer, arkitekter og ejere i byrådssalen på Aarhus Rådhus. 
”Det er vigtigt for mig, at vi ikke bare bygger et større Aarhus, men et større, smukkere og bedre Aarhus. Når vi præmierer særlige byggerier, hylder vi dem, der gør noget særligt for arkitekturen i Aarhus og sender samtidig et klart signal om, hvad vi ønsker mere af,” siger rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang.

Prisen for præmieret arkitektur tildeles Sneglehusene i Nye, Lisbjerg Genbrugsstation og Retten i Aarhus. ’Særpris for facade/skiltning’ gives til Netto på Silkeborgvej, mens ’Stadsarkitektens Særpris’ går til Frederiksbjerg Spirer, der sammen med lokalområdet omdannede Ingerslevs Plads til et pulserende hjerte under Aarhus Festuge 2022.

Stadsarkitekt, Anne Mette Boye, har været med til at udvælge de præmierede byggerier blandt et stærkt felt. 
”Arkitektur har stor betydning for vores hverdag. Det er de rammer, vi lever, bor og arbejder i. Når vi udvælger, hvem der skal præmieres, ser vi på alt det, der bliver bygget i Aarhus, og det giver et nødvendigt overblik over, hvad det er for nogle kvaliteter byggerier skal indeholde, så vi får et Aarhus med gode, fysiske rammer,” fortæller Anne Mette Boye, stadsarkitekt.

Læs mere om de præmierede projekter samt nogle af de nominerede i vedhæftede folder:
Præmiering af Nybyggeri 2022 Aarhus Kommune

–  Foreningen for Bykultur i Aarhus

Indlæg der måske kunne interessere dig

Arkitekturens dag og besøg på den nye Journalisthøjskole DMJX på Katrinebjerg. 

admin

Se billederne fra Arkitekturens dag 2018

Jonas Heidemann Jensen

07-10-2021: Arkitekturens Dag. Rundvisning i den nye Journalisthøjskole DMJX

Phillip Fangel

Skriv en kommentar