Bykultur.dk
Årets Bernhardt Nyheder

Årets Bernhardt 2020 – denne gang med fokus på de små grønne frirum

Årets Bernhardt 2020 er officielt skudt i gang.

Foreningen for Bykultur i Aarhus har i samarbejde med Aarhus Stiftstidende officielt igangsat “Årets Bernhardt 2020”. I Stiftens artikel i søndagsudgaven af avisen kunne man læse om det nye grønne tema der præger årets uddeling. Læs mere i Stiftens artikel her: Hvor findes byens dejligste små og grønne frirum? Årets Bernhardt-pris leder efter eksempler.

I dette års uddeling er der lagt vægt på, at de udvalgte kandidater til bykulturprisen skal være præget af et grønt aspekt. Det er den grønne bynatur der er i spil, og Foreningen for Bykultur leder derfor efter gode eksempler på de små grønne frirum der kan være med til at skabe et unikt miljø i Aarhus og omegn.

Fra ovenstående artikel udtalte Einar Rud Pedersen, formand for “Årets Bernhardt” udvalget:

“Vi vil gerne sætte fokus på byens skønne og grønne, små frirum. Det er ikke Mindeparken og andre store parker, som kommunen driver, vi går efter som kandidater til Årets Bernhard. Det er de mindre grønne frirum, som nogen har gjort en indsats for at lave eller bevare, og som er med til at skabe rammerne for det gode liv.”

Som inspiration til den grønne bynatur har Aarhus Stiftstidende talt med Nina Tofte Hansen, der for tiden arbejder på en bog om bynatur. Læs hele artiklen her: Nina Tofte Hansen vil invitere mere grønt ind i byen.

Alle kan komme med forslag til Årets grønne Bernhardt, så hvis der i dit nabolag er en grøn oase, som du mener fortjener dette års pris, så er det nu muligheden byder sig. Forslag skal stilles senest den 29. maj 2020 til mosv@stiften.dk. Blandt de indkomne forslag nominerer foreningens dommerkomité tre, der går videre til finalerunden, hvor vinderen bliver fundet gennem en afstemning på stiften.dk.

Bernhardt prisen bliver, grundet coronakrisen, i år uddelt ved et mindre arrangement end det har været tilfældet de foregående år. Valdemarsdag den 15. juni, bliver prisen uddelt under deltagelse af blandt andre teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), der har meldt sin ankomst. Vinderstedet vil desuden blive beriget med en helt ny bænk der er præget af en særlig “Årets Bernhardt” plakette.

“Årets Bernhardt Bænken” foran sidste års vinder, Egå Forsamlingshus. Foto: Phillip Fangel, 17-05-2020.

Indlæg der måske kunne interessere dig

Invitation: Fejring af Årets Bernhardt 2024, fredag den 14. juni

admin

Kom med din kandidat til Årets Bernhardt

Jonas Heidemann Jensen

Årets Bernhardt 2018 – Kom med din kandidat!

Jonas Heidemann Jensen

Skriv en kommentar