Bykultur.dk
Årets Bernhardt Nyheder

I alt 30 “grønne” indstillinger til Årets Bernhardt 2020

Fredag den 29 maj var sidste frist for at indstille kandidater til Årets Bernhardt 2020, og her dagen efter kan vi i Foreningen for Bykultur i Aarhus notere os en enorm interesse for dette års særlige grønne tema. Alle har frit haft mulighed for at indstille deres kandidater ved at sende en e-mail til Morten Svith fra Aarhus Stiftstidende – og det er der blevet gjort i stort omfang. Vi har således modtaget hele 30 forslag, der spænder bredt fra de helt små og personlige byrum til nogle mere offentligt kendte opholdssteder. Fælles for lokaliteterne er at de alle centreres om det grønne – bynaturen.

I de kommende dage vil et bedømmelsesudvalg i Foreningen for Bykultur udvælge de 3 kandidater der får chancen for at løbe af med dette års Bernhardt pris.

Dette års tema har være de grønne frirum i Aarhus og omegn, og i samarbejde med Aarhus Stiftstidende har der i de seneste uger været et større fokus på bynaturen. Avisen har bl.a. talt med Stadsarkitekt Stephen Willacy om bynaturens rolle i vores tid, og han er svært begejstret for dette års Bernhardt fokus og udtaler “Det er en kanon-idé af Foreningen for Bykultur at sætte fokus på det grønne med årets Bernhardt-pris.”

Læs hele interviewet med Stephen WIllacy her: Stadsarkitekt: Grønt gør byen blødere

Aarhus Stiftstidende har også haft fat i Kristine Leth Juul, prorektor på Arkitektskolen i Aarhus og næstformand i Akademisk Arkitektforening for en kommentar. Hun mener, at vi bør bruge denne tid til at reflektere over hastigheden i byudviklingen og over, hvordan de blå og grønne frirum tænkes med ind i byens udvikling. Kristine Leth Juul roser Foreningen for Bykultur i Aarhus for med Årets Bernhardt at rette blikket mod byens og landsbyernes mindre, grønne frirum.

Læs hele interviewet med Kristine Leth her: Prorektor på Arkitektskolen efterlyser mere grønt i Aarhus: – Vi skal turde tænke større

Vinderen af Årets Bernhardt 2020 bliver fundet ved en afstemning på Aarhus Stiftstidendes website (www.stiften.dk). Prisen bliver uddelt ved et mindre arrangement den 15. juni 2020. Mere information om dette følger i de kommende dage.

Indlæg der måske kunne interessere dig

Bykulturprisen “Årets Bernhardt” uddeles ikke i 2021

Phillip Fangel

Stationsgades præmiebænk i brug – Årets Bernhardt 2017

Jonas Heidemann Jensen

Månedens film – “En mand og hans by”

admin

Skriv en kommentar