Bykultur.dk
Årets Bernhardt Nyheder

Årets Bernhardt 2019 – Nu kan du indstille kandidater!

Årets Bernhardt 2019 – Kom med dit bud på en kandidat til årets kulturmiljø.

I samarbejde med Århus Stiftstidende har vi i Foreningen for Bykultur i Aarhus atter sat gang i processen med at finde årets kulturmiljø i Aarhus og omegn. I løbet af maj er det muligt, at indstille emner til prisen hvorefter et bedømmelsesudvalg i Foreningen for Bykultur udvælger de endelige 3 finalister. I begyndelsen af juni vil alle kunne afgive deres stemme på Århus Stiftstidendes hjemmeside. Kender du derfor en gade, et gårdrum, en plads, en bygning, et kvarter, en landsby eller noget helt syvende, hvor der er skabt et rigtig godt bymiljø og et fællesskab? Så kan du nu indstille det pågældende sted som kandidat til bykulturprisen, Årets Bernhardt.

Der blev sidste år indstillet i alt 14 emner til prisen, og i foreningen nominerede vi 3 finalister, nemlig Rosenvænget i Viby, Gasværket i Brabrand og Træskibshavnen. Sidstnævnte vandt prisen efter en spændende afstemning, og der blev holdt fest med pølser og øl på Valdemarsdag den 15. juni 2018, overrækkelse af den specielle præmie og taler bl.a. ved Stadsarkitekten.

Foto fra præmieoverrækkelsen, Årets Bernhardt 2018.

Send senest 29. maj en mail til mosv@stiften.dk med et foto, der viser miljøet og en kort beskrivelse af, hvorfor det er værdifuldt for byen, kvarteret eller landsbyen. Skriv også gerne hvilke borgere, grupper eller foreninger, der har gjort en særlig indsats for at skabe miljøet.

– Prisen skal sætte fokus på, hvad beboerne i Aarhus Kommune oplever som helt særlige steder, der både rummer noget af byens, forstadens eller landsbyens historie, og som samtidig fungerer som et aktivt og inspirerende miljø

– Eneste krav for at komme i betragtning er, at det ligger i Aarhus Kommune, at projektet er skabt af private ildsjæle, og at miljøet i sin helhed ikke omfatter mere end 500 husstande. Projektet skal kunne betragtes som færdigt eller taget i brug.

Præmien ved at blive kåret til Årets Bernhardt består af en fest med øl og pølser – og en designet bænk med Årets Bernhardt indgraveret. Prisen bliver overrakt fredag den 14. juni på vinderens hjemmebane. Ved arrangementet vil rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) deltage.

Indlæg der måske kunne interessere dig

Se de 3 kandidater til Årets Bernhardt 2020 og stem på din favorit!

Phillip Fangel

Vinder af Årets Bernhardt 2020 er Grøntoppen i Spørring

Phillip Fangel

Stationsgades præmiebænk i brug – Årets Bernhardt 2017

Jonas Heidemann Jensen

Skriv en kommentar