Glimt fra ”Store Bagedag” fredag den 18. august 2017, Foreningen for Bykultur
En dag med lidt historieskrivning i praksis…
Røgen stiger op fra ovnen i det lille bagehus og mejeri på ”Jarlsminde”, og hundene overvåger fyringen, som stod på i 4 dage forinden selve bagedagen.
Arbejdsholdet mødte ind lidt tidligere på dagen under kyndig ledelse af bager-ægteparret Leo og Thoni Vinther Pedersen fra Jacob Michelsens gård i Åbenrå.
Gløderne er fordelt over hele ovnbunden og temperaturen i ovnen er omkring 300 grader. Gløderne rages ud via en sliske og ned i en metalspand. Bunden svabres…
Erik og Trine er i gang med at ælte og forme dejen…
De første rugbrød sættes ind ved ca. 250 grader
De første sigtebrød er klar til bagning og sættes ind en halv time senere
Sønderjysk kringle under forberedelse
Lidt af det færdigbagte sigtebrød, kringle og blommekage
Flere gryder med en god og velsmagende bøf bourguignon braiseres en halv time i bageovnen. Tilberedt af kokken Ib Klinge Christensen fra Aarhus Tech. Her bæres de frem…
Der smages på varerne tilsat lidt fadøl, vin og kaffe…
Der krydres med lidt ”åndelig føde”…
Arkitekt Nikolaj Hyllestad fortæller sammen med murermester Karl Sig om restaureringen af bageovnen. Bygherren supplerer med ”Jarlsmindes historie
Bagermester og frue, Leo og Thoni, fra Åbenrå satte os ind i bagningens mysterier og de gamle opskrifter. Husk at besøge Museum Sønderjylland og Jacob Michelsens gård på en bagedag, hvis I kommer på de kanter!
Lidt stemningsbilleder…
Der lægges planer i haven…
Den nyligt 75-årige revisor og frue!
Bygherre, murermester og arkitekt
Bente og Jørgen bevarer overblikket…