Bykultur.dk
Afholdte arrangementer Arrangementer Nyheder

Latinerkvarteret 05 OKT 2023

Der var igen stor interesse for foreningens arrangement, der blev afhold i forbindelse med kommunens “Aarhus Arkitektuge 2023”. Allerede på andendagen efter indbydelsen var sendt ud til medlemmerne, var det maksimale antal tilmeldt, men heldigvis lykkedes det at alligevel at få næsten alle interesserede med, og knap 70 medlemmer fik en både spændende, oplysende og tankevækkende fælles oplevelse.

Rosenteateret havde åbnet dørene med kaffe- og kagebuffet på kanten af scenen. Viggo Jonasen bød velkommen på vegne af foreningen og introducerede arrangementets foredragsholdere.

Næstformand for Rosenteateret Nanna Maj Johansen fortalte kort om teaterets historie krydret med et par anekdoter.

Viggo Jonasen gav et indblik i lokalplan og politiske beslutninger for Industrigården i Latinerkvarteret.

Niels Meyer fra Den Gamle By fortalte om den historiske udvikling af Latinerkvarteret fra Vikingeby over Middelalder, Renæssance og til i dag, hvor ikke mindst klimaaftryk spiller en væsentlig rolle.

Jørgen Hansen fortalte om Industrigårdens og Fællesbageriets historie med udgangspunkt i bogen ’Den 3. streng. Den århusianske arbejderkooperation 1884-2002’.

Derpå fulgte en spændende og meget informativ rundvisning ledet af Bue Beck, flittigt assisteret af Niels Meyer, kommentarer fra Viggo Jonasen og på opfordring lidt mere om Industrigården fra Jørgen Hansen. En rundvisning som for de fleste deltagere viste nye og ukendte sider af en ellers meget velkendt bydel.

I dokumentet nedenfor har Pernille og Ole Sonne samlet en række indtryk fra dagen med kommentarer og fotos. Der er i alt 10 sider, og der er mulighed for at bladre med piletasterne, ligesom man kan få fuld skærmvisning via dobbeltpilen til højre med funktioner.

Bemærk at dokumentet indeholder links til lokalplan, Latinerkvarterets historie m.m. Disse links virker dog ikke i fuldskærmsvisning.

-Foreningen for Bykultur i Aarhus

Indlæg der måske kunne interessere dig

Den fremtidige udnyttelse af Maskinmesterskolens matrikel

Asbjørn Skødt

Artikel fra JP d. 26-06-2017: Arkitekten møder arkivaren: Hvad skal ud, når det nye kommer?

Jonas Heidemann Jensen

Besøg i Latinerkvarteret, den 5. oktober kl. 16-18

admin

Skriv en kommentar