21.03.2017: Rundvisning i Tinghuset

 

Tirsdag d. 21. marts inviterede Foreningen for Bykultur inviterer  indenfor til en helt unik rundvisning i en af byens smukkeste bygninger, Tinghuset på Vester Alle 10, stedet man normalt ikke ønsker sig at have ærinder.

Interessen for at deltage i rundvisning i Tinghuset var meget stor, og med stor velvilje fra Tinghuset blev der arrangeret en ekstra rundvisning tirsdag, den 28. marts.

Vi retter en stor tak til retspræsident Bodil Ruberg for en meget interessant rundvisning i dette spændende gamle hus. Spørgelysten var rigtig stor,og retspræsidenten var meget imødekommende og gav en spændende information.

Vi glæder os allerede til at se Erhvervsarkivet, når Tinghuset får denne ejendom renoveret og indrettet til brug for Retten i Århus.

____

Tinghuset blev ved opførelsen i 1906 anvendt som politivagt med detentionslokale og til bl.a. byfogeden og forligs-kommissionen, foruden at det var bolig for arrestforvareren og amtsrådssal. Indtil 1940 var bygningen ejet og
blev drevet af Aarhus Kommune og Aarhus Amt, hvorefter staten købte  bygningen. I dag fungerer Tinghuset huset alene som retsbygning under Domstolsstyrelsen.

For at forbedre sikkerhedstandarten og de generelle forhold har bygningen de seneste par år gennemgået en omfattende indvendig modernisering, der blev færdiggjort i efteråret 2016 – selvfølgelige med respekt for det gamle hus’ sjæl og arkitektur. Den indvendige renovering kom i forlængelse af, at bygning små 10 år tidligere også har fået en grundig istandsættelse udvendigt. Med 111 år på bagen har det da været tiltrængt.

Du kan læse mere og bliv klogere på Tinghuset historie her