18.08.2017: Store Bagedag

Store bagedag fredag den 18. august klokken 13-18

Som annonceret tidligere ved flere lejligheder har foreningen efter sommerferien, i samarbejde med Einar og Bente Rud Pedersen planlagt et bage-arrangement på ”Jarlsminde”, Søskrænten 4, i Stautrup – nemlig fredag den 18. august klokken 13-18.

Einar og Bente har renoveret deres 200 år gamle bageovn, og vil nu gerne invitere til en bagedag, hvor vi fyrer op i ovnen og bager efter gamle metoder og principper.

Med henblik på at planlægge dagen, vil vi allerede nu gerne have tilmeldinger til at deltage i arrangementet – samt også tilmeldinger til eventuelt at deltage i selve bagningen. m.m.

Det foreløbige program indeholder:

  • Optænding og påfyldning af træ med start 3-4 dage før. Einar, evt. med lidt hjælp
  • Forberedelse af diverse brød og kager: rugbrød, sigtebrød, kringle, småkager etc.
  • Bagning under ledelse og hjælp fra Leo og Toni Vinther Pedersen fra Museum Sønderjylland, i Åbenrå
  • Når brødene er færdige vil de blive serveret med pålæg og ost.
  • En god og velsmagende smagsprøve af en braiseret ret v/ Kokken Ib Klinge Christensen, Aarhus Tech.
  • Til traktementet vil der blive serveret fadøl, vand, vin og kaffe

I løbet af eftermiddagen vil der blive holdt indlæg af:

  • Arkitekt Nikolaj Hyllestad og Murermester Karl Sig om restaureringen af bageovnen og de udfordringer, der opstod undervejs.
  • Kok Ib Klinge Christensen om kokkeskolen mv.
  • Leo Vinther Pedersen om Michelsens gård i Åbenrå, www.museum-sonderjylland.dk/jacob-michelsen, hvor der afholdes bage weekends flere gange om året – med brug af de gamle bageopskrifter fra bogen ”De glemte kager” som kan købes hos Michelsens Gård.
  • Jarlsmindes historie ved Einar og Bente.

Vi regner med et forløb hen over eftermiddagen fra kl. 13-18. Så kan de ”arbejdsramte” jo støde til lidt senere.

Der er busforbindelse næsten til døren med 11’eren til Blåhøj eller Søholm. Eventuel parkering af bil bedes foretaget på selve stamvejen Søskrænten.

Vi forventer at sætte et par pavilloner op i haven med stole og borde tæt på det lille bage-hus. Så kan man bevæge sig lidt frem og tilbage og se på bagningen og smage på delikatesserne samt gå en lille tur i haven.

Prisen for deltagelse er pr. prs. kr. 100,- som betales på stedet. Mon ikke, at der også bliver lidt brød i overskud til at tage med hjem?

Vi håber på en rigtig hyggelig eftermiddag – og hvem ved, måske mærker vi historiens vingesus?

Tilmelding til arrangementet ved svar på denne mail til benterudpedersen@gmail.com  Tilmeldingsfrist senest den 5. juli 2017.

OBS!! Gør særskilt i mailen opmærksom på,  hvis du har lyst til at deltage i forberedelse og bagning af brød.

Program for forberedelse og bagning af brød:

Mødetidspunkt kl. 11.00

Ingredienser (mel, gær, mælk mv.) indkøbes på forhånd af Einar og Bente.

Forberedelse af dej til brød og bagning fra 11.30-13.00 sammen med Bente.

Leo og Toni bager kagerne