17.03.2018 – Guidet rundtur i Gellerup

Foreningen for Bykultur i Aarhus inviterer medlemmerne til en spændende guidet rundtur i Gellerup lørdag, den 17. marts 2018 kl. 10,00. Rundturen tager udgangspunkt i E & P Huset på Dortesvej 37 B.

Projektchef Ole Bech Jensen, Brabrand Boligforening er guide på turen rundt i området og fortæller om omdannelsen af Gellerup og Toveshøj.

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune indgik i 2007 et samarbejde om at udvikle Gellerup og Toveshøj og den fysiske helhedsplan for området blev vedtaget. Siden har der været arbejdet med planen og meget er sket med nedrivninger, vejbyggeri m.v.

Nu begynder man virkelig at kunne se omdannelsen. For at nævne et par af de nyeste planer:

Et af landets største pensionsselskaber investerer 350 mio. kroner i nye boliger med renovering af Blok B7 og opførelse af 190 nye boliger i såkaldt fortætningsbyggeri.

 

Verdenspladsen nyt Sports- og Kulturcampus midt i Gellerup med Bibliotek og Beboerhus, Bevægelseshus og Verdensbadet. Tegnet af Arkitekterne Schmidt, Hammer Lassen.

Nyt fire-etages teknik- og miljø-administration for 1000 medarbejdere forventes at åbne til jul 2018. Fra toppen af bygningen indrettes der roof-top-cafe med åben adgang. Der er ingen tvivl om at hele omdannelsen vil tiltrække sig stor opmærksomhed. grundplan.

 

Arrangementet afsluttes med en let frokost i Bazar Vest, hvor bazarchef Ahmet Øcelan viser rundt. Det koster kr. 100,- at deltage i frokost i Restaurant Al-Soltan eller i Metins Grill.

Tilmelding til mødet senest tirsdag, den 13. marts 2018 ved at sende mail til events@bykultur.dk eller ringe til 30300962. Husk at oplyse om man ønsker at deltage i frokost (bindende).