01.10.2018 – Åbent hus: “Arkitekturens dag”

Foreningen for Bykultur i Aarhus indbyder i anledning af Arkitekturens dag og 100 årsdag for Fredningsloven til åbent hus, hvor vi sætter fokus på bevaring og fredning.

Programmet for dagen:

  • Åbent hus i ejendommen Klostergade 58, Aarhus C. fra kl. 13,00 – 14,00. Ejendommen er én af byens ældste ejendomme fra 1400-1500-tallet, og den er fredet i 1970. Vibeke og Jens Christian Haaning købte den i 2001, hvor den var stærkt forfalden. Ejendommen er idag fuldstændig istandsat og fremstår med et flot resultat af en stor bevaringsindsats. Jens Christian Haaning vil vise ejendommen og fortælle om udfordringerne med vedligeholdelse af en fredet byejendom.

  • Åbent hus fortsætter fra kl. 14,30 – 15,30 i Klintegården, Skovvejen 46
    Klintegaarden er en arkitektonisk perle fra 1936-1938, en funkisejendom som fra starten var tænkt som et kollektivhus med mange fælles faciliteter. Bygningskomplekset rummer 145 lejligheder samt ca. 20 garager, forretninger m.v..

    Klintegaarden blev fredet den 7. marts 2012. Dette sikrer, at bygningen og omgivelserne bevares i så oprindelig stand som muligt i fremtiden… dog med de ændringer som en moderne livsførelse kræver.

    Restaureringsarkitekt MAA Bruno Viuf Larsen vil vise rundt og fortælle om husets historie

  •  Åbent hus fortsætter fra kl. 16,00 – 17,30 i Hørhavegården, Ørneredevej 25, Højbjerg. Den stærkt misligholdte gård blev overtaget i december  2015 af Susanne og Martin Haaning, som har foretaget en total renovering, således at gården i dag er bolig for familien med Bed & Breakfast med 4 lejligheder og Cafe i de naturskønne omgivelser i Marselisborg Skov. Susanne og Martin  samt tømrer Henrik Skov vil fortælle om det kæmpemæssige arbejde med at redde den stærkt forfaldne gård.

Foreningen for Bykultur byder på kaffe og kage eller en forfriskning i Cafe’en på Hørhavegården.

Der vil på de enkelte ejendomme blive orienteret om arbejdet med renovering og vedligeholdelse af gamle og fredede ejendomme.

Alle er velkommen til dette arrangement i Foreningen for Bykultur.

_____